Beknopte samenvatting van mijn in het frans geschreven boek :

" Techniques immémoriales et neuves pour pertes de substance de jambes abandonnées et maltraitées "

Een goede beschermingstechniek is de eerste sleutel tot genezing !                                          De tweede sleutel is de juiste compressietechniek  :  genezing door compressie.             De twee gaan natuurlijk hand in hand.


Laat ons er even van uitgaan dat ik mij richt tot professionals die vertrouwd zijn met de technieken van wondverzorging en compressie, vooral als het gaat om beenulcera.


Ondanks de massa's high-tech materialen voor wondzorg en ondanks de overvloed aan bijscholing, blijken een aantal "beenulcera" nog steeds "resistent" te zijn aan alle uitgeprobeerde behandelingen. Is dat ook zo ?

Voor de diabetespatient eindigt dit nog te dikwijls met het geheel of gedeeltelijk wegsnijden van zijn voet of onderbeen. Was dit echt nodig ?

Andere patienten, weliswaar minder dramatisch, sukkelen gedurende jaren en jaren met hun "beenzweren". Bv. de patienten met een infectieuse dermato-epidermitis die al dan niet ook de hypodermis heeft aangetast. Had het anders gekund ?

Dan heb je verder nog de grote groep van patienten met een overgevoelig geworden huidstructuur, als complicatie van zware medische "behandelingen" (chimio, antibiotica, cortisonen, huiduitdrogers en ga maar verder). Ook de groep met zware pathologieën heeft veelal ernstige huidaandoeningen en ulcera. We denken speciaal aan de tetraplegische en paraplegische patiënten. We denken ook aan de oude en sedentaire patiënten.                                                                                                                                                                                                                 Voor al deze patiënten is er een fantastische uitweg uit de miserie :

Bekijk rustig mijn site http://wax-argile.be. Deze nieuwe site is nog volop in ontwikkeling. Waar het kan, zal er zoveel mogelijk nederlandse commentaar worden toegevoegd. De hoofdstukken over de Buruli-zweer zijn veelal ook in het Engels.
http://wax-argile.be/204783211
Bekijk alleszins volgende PPT-presentatie:
http://www.powershow.com/view/14176f-ODUyM/Dbridement_and_Scarring_using_Natural_Clay_powerpoint_ppt_presentation